Wrapper

Marţi, 03 Octombrie 2017 13:12

Imbold pentru inovarea activității bibliotecii UCCM

ȘCOALA DE VARĂ

Biblioteca Științifică UCCM continuă implementarea Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învățământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia și Universitatea Transilvania din Brașov, România.

Scopul principal al acestui proiect de durată (2017-2020) este perfecționarea învățământului universitar din Republica Moldova, prin modernizarea activităților bibliotecilor universitare, prin identificarea modalităților eficiente de a satisface cerințele de informare ale comunității academice și științifice din Moldova.

In  iunie, curent, Academia de Studii Economice a Moldovei, coordonator al proiectului a organizat ȘCOALA DE VARĂ „Cultura Informației”, care s-a desfășurat în orașul Tulcea, România.
La școala de vară au participat 31 de bibliotecari și 10 formatori din Norvegia, Turcia, SUA, România și Republica Moldova. Evenimentul a fost transmis online de Institutul de Dezvoltare a Societății informaționale (IDSI) din Moldova.

În Program au fost incluse 12 prezentări ai formatorilor: Ane LANDOY, Șef de departament, Biblioteca Universității din Bergen, Norvegia, Centre academice de scriere – o nouă oportunitate a bibliotecilor universitare: Angela REPANOVICI, prof., dr., Universitatea Transilvania, Brasov, Romania, Nevoia de abilități în Cultura Informației; Robert CORAVU, dr., Universitatea din București, Facultatea de Litere, Departamentul Științe ale Comunicării, România, Achiziția consorțială de resurse electronice științifice în România; Sanda ERDELEZ, prof., dr., Universitatea din Missouri, SUA, Integrarea informațiilor în Cultura Informației; Nelly ȚURCAN, prof., dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, Cultura informației și comunicarea științifică: Interferențe;  Mioara VONCILĂ, Director, Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” din Galați, România,  Experiența Universității Galați privind Cultura Informației; Silvia GHINCULOV, dr., conf., director, Biblioteca Științifică a Academiei de Studii Economice din Moldova, Informații generale cu privire la progresele înregistrate în proiect și alții. Deasemeni au avut loc aplicații practice, dezbateri, subiecte ce țin de instruirea utilizatorilor pentru cautarea și organizarea eficientă a informației; metode pedagogice în predarea Culturii Informației; Cultura informației și comunicarea științifică; Experiența Universității din Galați privind Cultura Informației; centre academice de scriere; noi instrumente de redactare; achiziția consorțială de resurse electronice științifice în România.
Școala de vară a constituit un spațiu de informare pentru noi, o posibilitate de a învăța experiențe și cunoștințe noi, un prilej pentru amintiri frumoase, un eveniment festiv cu discuții, totaluri și evaluări, un imbold convingător pentru inovarea activității bibliotecii.

Șveț Raisa,

Biblioteca Științifică UCCM

Ultima actualizare în Joi, 12 Octombrie 2017 12:53
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: