Wrapper

Joi, 05 Octombrie 2017 14:24

SAPTAMANA UȘILOR DESCHISE LA BIBLIOTECA  ȘTIINȚIFICĂ UCCM

„Biblioteca este o memorie a omenirii ce înfruntă cu măreție timpul, nu aparține nimănui‚ și aparține tuturor, înainte de a fi intrat te aflai deja aici, vei ramâne aici și atunci când vei iesi” (Borges)

În perioada 02 - 05 mai 2017 Biblioteca Științifică UCCM a deschis larg ușile  pentru toți doritorii de ai păși pragul.

Zi de informare

Ziua de informare  a fost un bun prilej de  deschidere a evenimentelor organizate în cadrul săptămânii. Vizitatorii au beneficiat de vizualizarea și prezentarea expozițiilor:
Intrări noi în colecția bibliotecii;
Valori bibliofile;
Proprietatea intelectuală – instrument de valorificare a potențialului inovațional.
Concomitent cei interesați au rămas mult impresionați de imaginile vizualizate a celor mai celebre, spectaculoase, frumoase biblioteci. Aceste temple ale cunoașterii prezintă combinația între comorile neprețuite și spațiile grandioase, oferind bibliotecilor un farmec special.

Flesh mob ,,Chemare la biblioteca”

La data de 03 mai începând cu ora 7.50 în colaborare cu Senatul studențesc,  Biblioteca a organizat un Flesh mob având scopul promovării Carții și lecturii.
Pe parcursul a 40 min. participanții au realizat o acțiune de a  atrage atenția comunității academice asupra unui fapt cunoscut dar mai puțin mediatizat.

 

Masa rotundă ,, Lumină din lumină”

În spațiul european, bibblioteca, în accepțiunea clasica a termenului, începe să funcționeze odată cu înființarea pe lângă mănăstiri a școlilor destinate copierii manuscriselor, funcționând până la apariția universităților. 
În acest context, un elogiu CARȚII ȘI BIBLIOTECII, a  găzduit masa rotundă cu genericul  ,, Lumină din lumină” moderată de Angela Mocanu, administrator al bibliotecii digitale.
Aspectele din istoria scrisului și a cărții au fost subiectele puse în discuție. De o mare valoare bibliofilă a fost prezentarea cărților rare și vechi datate începând cu anii 1700 la tipărirea cărora s-a utilizat alfabetul chirilic român.
Participanții la masa rotundă au exprimat concluzia că această activitate s-a dovedit a fi una utilă, schimbul de idei produs fiind de deosebită valoare.

Bilanțul realizărilor profesionale și a activității de parteneriat

Săptămâna Ușilor deschise la Biblioteca UCCM s-a finalizat cu comunicarea ”Bilanțul realizărilor profesionale activității de parteneriat”  prezentată de Raisa Șveț, șefa Bibliotecii.

 

Balinschi Elena, Biblioteca Științifică UCCM

Ultima actualizare în Joi, 05 Octombrie 2017 14:39
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: