Wrapper

Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 12:16

Ziua bazelor de date științifice

Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2018, a avut loc în perioada 22-28 octombrie. Evenimentul global Open Access Week a ajuns la ediția a 11-a, cu  tema “Designing Equitable Foundations for Open Knowledge (Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise)”. Accesul Deschis constitue libera disponibilitate online fără de restricții a literaturii științifice pe Internet, este disponibilitatea imediată, online, gratuită și nerestricționată.

În această zi, Biblioteca Științifică UCCM, a organizat și desfășurat activități de informare, utilizând mijloace de promovare a Open Access Week. Ca rezultat s-a generat dezbateri la care beneficiarii au găsit răspunsuri la întrebările: Ce este Open Access Week? La ce folosește?  Cum utilizăm sursele științifice deschise? Cine poate beneficia de ele? Când și de unde putem sa le accesăm? etc.

Produsele informaționale Cambridge Journals Online; Taylor & Francis Online Journal Library; Web of Science au fost promovate în colaborare cu partenerii Proiectului „Modernizarea serviciilor  bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învățământului superior, dezvoltat de Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Brașov, România și 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, care la 24 octombrie,  a realizat „Ziua bazelor de date științifice”

Cuvintele   cheie a acestei zile au fost: informarea, promovarea, actualizarea informațiilor, iar  obiectivele: informarea publicului despre Open Access Week și resursele deschise; promovarea resurselor deschise și Bazelor de Date; contribuția la dezvoltarea Bazelor de Date.

În final, atât studenții, cât și profesorii au fost impresionați de luxul acestui serviciu în folosul comunității și au practicat  descărcarea unor teme după interes și necesitate.

Ultima actualizare în Luni, 29 Octombrie 2018 10:17
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: