Wrapper

Miercuri, 05 Decembrie 2018 15:17

 Publicații noi în biblioteca UCCM

 

     Recent, colecțiile  Bibliotecii Științifice UCCM au  fost completate cu publicații noi și donații din partea participanților la Conferința Științifico - practică Internațională „Dezvoltarea inovativă, colaborativă, incluzivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective”. Publicațiile sunt din domeniul economic (management, comerț, contabilitate) și se dovedesc a fi instrumente teoretice și aplicative pentru cadrele didactice universitare, studenții, masteranzi.

Larisa Șavga ”Evoluții și orientări strategice de dezvoltare a cooperației de consum din Republica Moldova”, Chișinău, 2018.

Lucrarea oferă informații ample despre rolul cooperativelor în societatea modernă, analiza dimensiunii și politicilor europene în domeniul cooperativelor, evidențierea semnificației cooperației de consum din țară,  dimensiunilor și tendințelor de dezvoltare a acestui sistem,  provocărilor cu care se confruntă,  cadrului de reglementare a activității cooperatiste,  educației și informării în sfera activității cooperativelor și beneficiilor ce le oferă. Lucrarea este adresată managerilor sistemului cooperației de consum, autorităților publice, cercetatorilor, cadrelor universitare, studenților.

Ion Verboncu, profesor universitar, doctor la Academia de Studii Economice din București (autor a 68 de cărți de management, dintre care 7 ca autor unic) a completat colecția Bibliotecii universitare cu titlu ”Cum să conducem? Între aforism și profesionalism” Buc, 2018, (10 exemplare).

Această publicație răspunde la problemele cu care se confruntă organizațiile, într-un domeniu extrem de sensibil-managementul. Sunt evidențiate particularitățile celui mai important personaj implicit în exercitarea managementului - managerul. Aici autorul oferă multiple rezolvări a problemelor importante cu o pronunțată specificitate de la un tip de organizație la altul.


 Tatiana Sanduța, doctor în economie, Victoria Ganea, doctor habilitat, profesor universitar ”Optimizarea sistemului cooperației de consum prin modernizarea mecanismului sau financiar”. Studiu  monografic. Iași, 2017.

Lucrarea reliefează tendințele actuale în dezvoltarea fundamentelor teoretico-metodologice și aplicative ale mecanismului financiar, utilitatea lui pentru întreprinderile din sistemul cooperației de consum prin optimizarea situației economico-financiare a entităților respective din Republica Moldova.
        Colecțiile bibliotecii au fost completate și cu 12 titluri de  publicații în limbi străine:
 

  1. Апопій В. В. Основи підприэмництва.- Львів;

  2. Апопій В. В. Біржова діяльність.- Львiв;

  3. Внутрішня торгівля України:  проблеми  і перспективи розвитку.  Монографїя. - Львів;

  4. Апопій В. В.Торговельна  їнфраструктура  агропродовольчого ринку України. Монографія. - Львів;

  5. Ринки в системі  внутрішньої  торгіовлі  України.  Монографія. - Львів;

  6. Апопій В. В. Внутрішня  торгівля ма АПК  України: ефективність взвемодії. Монографія. - Львів;

  7. Корягін М,  Куцик П. Проблеми та перспективи розвитку бухгалтерської  звїтностї. Монографія. – Київ;  

  8. Структурні  змінита сучасні тенденції розвитку внутрішньої  торгівлі  України. - Львiв;

  9. Куцик П. Концепція уніфікованоi системи овліку і звітностів корпоративному управлінні.  Монографїя. - Львїв;

  10. Апопий В. Організація  і  технологія  надання послуг. – Київ;

  11. Функціонування  та регулювання  ринку  працї   у сфері торгівлі. Монографія. - Львів;

  12. Economy Transdisciplinarity Cognition. George Bacovia university, Bacau, Vol. 21, Issue 1/2018.

 

Mulțumim mult tuturor pentru colaborare și contribuție la completarea colecțiilor bibliotecii UCCM.


 

Ultima actualizare în Marţi, 11 Decembrie 2018 15:09
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: