Wrapper

Joi, 25 Aprilie 2019 08:53

 

Omagiu Cărții


Cartea și biblioteca sunt baza culturii, repere sigure ale instruirii și educației. De starea lor actual depinde viitorul neamului.

I.Madan


    În scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, stimulării lecturii, promovării imaginii de bibliotecă, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Cărții, a drepturilor de autor și a  Zilei  Bibliotecarului, la data de 23  aprilie, toți utilizatorii au fost invitați la bibliotecă. Utilizatorilor li s-a oferit posibilitatea să viziteze o expoziție inedită prilejuită de aceste două sărbători importante, divizată în două compartimente: Biblioteca și dreptul de autor și Intrări noi în bibliotecă. Concomitent s-au purtat discuții cu privire la serviciile oferite: importanța cărții și a lecturii ca sursă de cunoaștere, protecția drepturilor de autor și valoarea domeniului public, importanța celor ce slujesc Cartea! S-a urmărit atragerea tinerilor din noua generatie spre cartea pe suport de hârtie, precum și utilizarea tehnologiei moderne, de tip digital, implicarea utilizatorilor în procesul de achiziție. Pe parcursul a două zile în Sala de lectură a bibliotecii au rulat filmulețele: „Biblioteca Universității Cooperatist-Comercială din Moldova în imagini”; „Scurt istoric Biblioteca Universității Cooperatist-Comercială din Moldova”; „Lumea bibliotecii”; „Cea mai frumoasă bibliotecă din lume”.
    În cadrul activității cu Genericul „Citești și dăruiești”, utilizatorii au fost îndemnați să doneze cărți, pentru Biblioteca din satul Cușmirca, raionil Șoldănești (satul meu de baștină). În rezultatul acestei acțiuni s-au adunat 37 cărți fiind precedate de  campania din 2015 „Daruiește o carte”. Atunci biblioteca satului Cușmirca a beneficiat de  donație în număr de 403 titluri de carte.
 

Șveț Raisa,

Biblioteca Științifică UCCM


 

Ultima actualizare în Luni, 17 Iunie 2019 10:52
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: