Wrapper

Vineri, 01 Octombrie 2021 09:49

 

 

   

 
Ziua Independenței

27 august

 

   Ziua Independenței este ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, pe data de 27 augustÎn această zi, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Populația participă la evenimente sportive, expoziții și concerte în aer liber.

 

  La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU. Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni, cât şi de multe minorități naționale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc. În acelaşi timp, aici s-au păstrat multe tradiţii multiseculare.

Neobişnuit poate părea faptul că mozaicul polietnic al teritoriului nostru nu s-a şters din tradiţiile populare, ci, din contra, ne-a îmbogăţit cu noi calităţi, dându-ne un nou colorit şi formând un original conglomerat de obiceiuri, ritualuri, clasice etc., omniprezente în satele Moldovei. Oricât însă de pestrită nu ar fi populaţia de aici, cea mai importantă calitate a Moldovei este ospitalitatea. În Moldova fiecare oaspete este primit cu o deosebită căldură. Gospodarul casei întotdeauna va găsi pentru el un pahar de vin bun moldovenesc, iar gospodina – cele mai alese bucate. Oaspeţii sunt, de obicei, invitaţi în „Casa Mare”, o odaie tradiţională în fiecare casă, unde se petrec toate sărbătorile.


   Pe 27 august se organizează o serie de manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Independenţei. În Piaţa Marii Adunări Naţionale de obicei evoluază ansamble naţional de dansuri populare şi renumiţi interpreţi de muzică clasică, jazz şi Pop. Minunatele focuri de artificii nu lipsesc in acestă frumoasă zi.

 

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Independen%C8%9Bei_(Republica_Moldova)

Ultima actualizare în Marţi, 05 Octombrie 2021 08:47
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: