Wrapper

Friday, 30 April 2021 06:39

 

 

Campania

" Fii parte la donaţie de carte"

     Pe 23 aprilie în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Cărţii, Drepturilor de Autor şi a Bibliotecarului. Ziua Mondiala a Cărţii este un bun prilej de a citi şi de a ne aminti de personaje şi poveşti care ne-au rămas în suflet. Numai citind, găseşti printre cuvinte o lume frumoasă în care descoperi prieteni şi ai parte de întîmplări memorabile. Numai citind, găseşti o lume paralelă ce poţi să evadezi în ea, o lume ce o cauţi printre cuvinte. Nu putem trece prin marea cultură a lumii fără a citi. Intelepciunea, tristeţea şi bucuria lumii, se află în cărţi. Ele te provocă să gândeşti, ne îndrumă, atunci când trecem prin momente grele, ne ajută să ne exprimăm iubirea atunci  când ne îndragostim şi ne sunt dascăli fideli şi exigenţi, atunci când ne propunem să evoluăm. Cititul şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, iar bibliotecile sunt instituţii cu uşile permanent deschise,  bibliotecile continuă să fie un centru de informare şi comunicare, reuşesc să se adapteze provocărilor secolului actual. Ele sunt responsabile de calitatea  informaţiilor şi cunoştinţelor oferite comunităţii, au rol important în gestionarea şi promovarea resurselor informaţionale. 

  Către acest eveniment, Biblioteca UCCM a desfăşurat Campaniea "Fii parte la donaţie de carte" începând cu 1 februarie ”Ziua Internaţională a Cititului  cu Voce Tare” şi încheeată la  23 aprilie 2021. În cadrul activităţii, utilizatorii au fost rugaţi să doneze cărţi, pentru Biblioteca din satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti (satul meu de baştină). Preferenţial au fost solicitate cărţi cu grafie latină, deoarece bibliotecile din satele Moldovei nu posedă asigurare de stat, deţinând fonduri învechite cu grafie chirilică. În rezultatul acestei acţiuni s-au adunat peste 100 exemplare, fiind un plus la cele adunate în timpul campaniei precedate din 2015, „Dăruieşte o carte”, în rezultatul cărei biblioteca satului Cuşmirca a beneficiat de 403 titluri.

       Cu mare bucurie şi recunoştinţă, bibliotecara Rusu Zinaida, a primit  donaţia, mulţumind echipei Bibliotecii UCCM pentru aportul şi grija faţă de biblioteca sătească. Nu în ultimul rând, mulţumim tuturor celor ce au contribuit la această campanie de binefacere, înrădăcinată în Biblioteca UCCM. 

Șveț Raisa,

Biblioteca Științifică UCCM

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Last Updated on Tuesday, 05 October 2021 08:28
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: