Wrapper

Friday, 28 October 2022 10:21

 

 

LANSARE DE CARTE 

”Larisa Șavga:

Privire în Trecut, ancorare în Prezent, viziune de Viitor: Monografie biobibliografică”

 

        Recent, la Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova a avut loc un eveniment potrivit Zilei mondiale a educației, lansarea de carte ”Larisa Șavga: Privire în Trecut, ancorare în Prezent, viziune de Viitor: Monografie biobibliografică”. Lucrarea e despre Pedagogul, profesorul universitar, doctorul habilitat Larisa Șavga, Om împlinit cu realizări uriașe, care a urcat toate treptele ierarhice profesionale, promovând educația, știința, inovația, domeniul economic, realizări racordate la provocarile timpului.

    Monografia biobibliografică inedită este un omagiu adus managerului UCCM, Larisa Șavga, ce include alocațiuni, interviuri, discursuri, mesaje publicate și rostite la evenimente naționale și internaționale, reflecții asupra activității Domniei Sale, bibliografie, aprecieri, distincții oferite. Evenimentul a fost moderat de doctor în pedagogie, conferențiar universitar, Sofia Căpățină, care este și coordonatorul acestei lucrări. Monografia a fost apreciată la justa-i valoare de catre cei prezenți cu discursuri emoționante: Dragoș Vicol, dr. hab. în filologie, prof., univ., redactor științific al prezenței monografii; Valeria Tricolici, președinte al Federației Sindicatelor „Moldsindcoopcomerț”; Viorelia Moldovan-Batrinac, conf. univ., dr; Viorica Sitnicenco, director al Colegiului Cooperatist din Moldova; colegi; discipoli; studenți. Compartimentul „Bibliografie”, elaborat (în colaborare cu Raisa Șveț, șef Biblioteca UCCM), și prezentat de Elena Balinschi, Șef Secție cercetare bibliografică, BNRM pune în valoare activitatea ștințifică și didactică al protagonistei, ce constituie un suport fundamental pentru informare și documentare, destinată cercetătorilor, cadrelor didactice, studenților, celor interesați de domeniul economic.

     Atmosfera a creat o ambianță plăcută de durată cu amintirile anilor trecuți, momente de bucurie tristețe și aplauze. Un moment potrivit a fost și pentru lansare încă a două publicații recent apărute, suporturi de curs: „Economie regională”, autor Simion Moraru, conf. univ, doctor în economie și „Tehnici de impunere și control fiscal”, autori: Maxim Ion, conf. univ., dr. hab; Elena Fuior, prof.,univ., dr.; Tatiana Zavațki, conf. univ. dr. Bibliotecii îi revine rolul de a valorifica și promova aceste lucrări importante.

   

Last Updated on Friday, 28 October 2022 19:17
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: