Wrapper

Tuesday, 01 November 2022 16:21

 

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2022

 

24 – 30 octombrie 2022.

 

       Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2022 (Open Access Week) este un eveniment global, care a ajuns în acest an la a cincisprezecea ediție. Tema declarată pentru anul 2022 este“Open For Climate Justice” – „Deschiși pentru justiție climatică”. Eveniment global creat de SPARC și partenerii săi și oferă  oportunitate pentru a deschide cercetarea, a accelera cercetarea și a utiliza descoperirile pentru a îmbunătăți viața oamenilor. SPARC este o organizație de advocacy non-profit care susține sistemele de cercetare și educație care sunt libere în mod implicit. SPARC crede că toată lumea ar trebui să poată avea acces și să contribuie la cunoștințele care ne modelează lumea.

      În fiecare an bibliotecile din întreaga lume pledează pentru o schimbare prin participarea la Săptămâna Internațională a Accesului Deschis. La Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis participă persoane, instituții și organizații din întreaga lume, iar organizarea sa este condusă de un comitet consultativ global. Universitățile, colegiile, institutele de cercetare, agențiile de finanțare, bibliotecile și centrele analitice au folosit Săptămâna Internațională a Accesului Deschis ca platformă pentru a convinge membrii comunităților să accepte politicile OA, pentru a prezenta beneficiile sociale și economice ale OA, pentru a atrage noi surse financiare în sprijinul publicării în Acces Deschis și multe altele.

     Cu această ocazie, Biblioteca Ştiinţifică UCCM,  de rând cu Universitățile, colegiile, institutele de cercetare organizează activități cu scop de informare și promovare a Accesului Deschis la informație, destinat comunității științifice, îndeamnă la cooperare pentru a promova și a participa activ la inițiativa Accesului Deschis!

 
 
Last Updated on Tuesday, 01 November 2022 16:27
 
 

Caută carte...

Căutare: 
Autori: 
Titlu: